Nämdökören 2015

År 2015 fortsatte samarbetet med öarnas kyrkokörer. På våren blev det dock profant med allsång i Nämdö hembygdsgård då majpuben gästades av Möjakören. Senare i maj hölls en musikgudstjänst i Nämdö kyrka, som inleddes med barndop, med körerna från Nämdö, Möja och Djurö. Efter gudstjänsten blev det lunch för kyrkans personal och medarbetare i Nämdö hembygdsgård.

I juni (samma dag som grovsopshämtningen i Sand) hölls en sammanlyst gudstjänst i Nämdö kyrka som även filmades för TV-produktionen Tro, Hopp & Kärlek där församlingens präst Åsa Meurling medverkade. Nämdökören sjöng men kom inte med i själva TV-programmet (bortklippta alltså). En tisdagkväll i juli deltog körerna från Nämdö och Möja i Nämdö kyrkas allsång med Taube på temat. En regnig kväll där hela 70 glada allsångare mös i en varm kyrka. Favorit i repris på Möja med ännu fler i publiken. Vi kunde också använda oss av Nord/Syd-linjen, från Nämdö direkt till Möja, som körde sin första provsäsong denna sommar. Hem till Nämdö blev det dock taxibåt.

I september fick församlingens körer tillsammans med en kör från Ålands skärgård åka på körresa till Dublin, Irland. Där framfördes den irländska mässan Guds andedräkt av Liam Lawton i Christ Church Cathedral. Inspelning av musikstyckena av Dan Enberg finns på Youtube här!

Väl hemma igen gästades Nämdö av Mellösa församling (där Nämdö kyrkas fina orgel ursprungligen kommer ifrån). Nämdökören och kören från Mellösa gav en konsert i Nämdö kyrka tillsammans med Djurö spelmän en solig söndag i september.

Framme i Dublin efter mellanlandning i Helsingfors, då det inte gick några direktflyg till Irland från Arlanda.