Nämdökören 2018

År 2018 hade vi helgmålsbön, som året innan, lördagkväll 3 mars, lagom före marspuben i Nämdö Hembygdsgård. Onsdag den 14 mars deltog flera från Nämdökören under Biskopsinvitationen i Djurö kyrka då biskop Eva Brunne träffade Värmdös församlingar. Läs brevet från biskopen: Visitationsstämma i Värmdö kontrakt, här!

7 april hölls en församlingsdialog i Nämdö kyrka med kyrkorådet inför sommarens stora exteriöra renovering av kyrkan. Annika Wallin, mångårig kyrkvaktmästare i Nämdö kyrka, är numera pensionerad och avtackades samtidigt. Annika var berättigad till en fin gåva men valde att donera motsvarande summa till ett nytt appendium. Läs mer i Minnesanteckningar från församlingsdialogen här!

Ingen försommarkonsert gavs i år. Krutet lades istället på Möja kyrkas 250-årsjubileum sista lördagen i september. Det blev dock sommargudstjänster och musik i sommarkväll i Nämdö kyrka, trots byggnadsställningar och allt. Sommarens allsång i kyrkan hade tema Bellman (inspirerat av 250-årsjubileet på Möja). Orgelkonsert + fiol stod mor och dotter, Gunnel och Paula, Testad för.

Sista helgen i september var det så dags för årets höjdpunkt: Jubileumskonserten i Möja kyrka på lördagen som avslutades med Förklädd gud, en lyrisk svit av Lars-Erik Larsson med text av Hjalmar Gullberg. Dagen efter gavs Förklädd Gud i Nämdö kyrka. Lyssna till hela konserten i Nämdö kyrka HÄR!

Minnesgudstjänst som vanligt på Nämdö en lördag, Alla helgons dag, med pub på kvällen i hembygdsgården.

Fredagen 16 november, en solig fin dag, drabbades Nämdökören av en tragisk händelse. Vår körmedlem Victor Englund gick i ett hastigt sjukdomsfall bort på sin väg från Orrön till körövningen på Nämdö - mitt i steget. Minnestext och foton från begravningen i Nämdö kyrka den 20 december här!

Livet går trots allt vidare och vi hade Adventsmässa lördagen första adventshelgen (med julbordspub i hembygdsgården på kvällen). Julotta med många kyrkobesökare och året avslutades som vanligt med Nyårsbön i Nämdö kyrka. Denna gång blev det kantor Eva Brink som vikarierade istället för Dan Enberg som insjuknat i vattkoppor.

Annika Wallin, församlingens kyrkvaktmästare på Nämdö, har med små medel gjort fint på kyrkogården till Allhelgona 1/11 2018. Foto: Nilla Söderqvist