Statistik o Dagbok 2011

u = antal utlånade böcker 

b = antal biblioteksbesökare

Nämdödagen

2011-07-30

Ca tusen besökare! Biblioteket var öppet hela dan vilket uppskattades av de besökare som sökte sig lite lugn och ro i stojet.

Denna gång hade Nämdödagen en utökad marknadsplats på hamnplanen i Sand.  Det lokala svävarföretaget från Vånö hade svävat in till Nämdö med sitt vinterfordon och fått den upplyft på hamnplanen för allmän visning och visade också fina bilder från vinterns isexpeditioner i yttre skärgården, passade bra att njuta av i värmen. I föreningens regi såldes grillkorv och folköl och Sands bryggnock kröntes av det 100-årsjubilerande segelfartyget Deodar. Ägaren Tomas Hellström visade gärna sitt fartyg för nyfikna besökare, när de väl vågade sig ombord.

Uppe vid Skärgårdsmuseet och Hembygdsgården rullade det på som vanligt. Besökarna kunde glädja sig åt ett strålande vackert och varmt väder (vilket inte var fallet längre inåt stan) och det myckna utbudet av prylar - nytt som gammalt - som sig bör. Chokladhjulet med sina snurriga hönor, bjöd på godisvinst varje omgång, och hoppborgen var ständigt fylld av studsande, svettiga barn. I skolans entré målades barnansikten om till oigenkännlighet och minigolfbanan hade återigen, men för sista gången, lappats ihop av en tapper liten skara medlemmar och tjänade för sista gången in en bra slant till föreningen. Hoppeligen ska en nyare finnas på plats till nästa sommar…

Innan det var dags för kvällsaktiviteterna laddades batterierna för avgående och pågående personal, några var på både dag och kväll, med en närande och god personalmiddag.

Till kvällen dukades loppisborden om och sen fortsatte försäljningen hela kvällen lång. Vid dansbanan fanns ett utökat antal sittplatser under nyinhandlade tälttak vilket var tur för det kom otroligt mycket folk och alla fick ju inte plats samtidigt på dansbanan där Palm stod för musiken, även om en del försökte.

Som vanligt hade detta årliga spektakel inte kunnat genomföras om inte vi, på olika sätt, hjälpts åt. Det krävs förberedelser och planering, stor personalstyrka dag och kväll och inte minst att städa upp dan efter, skänkta prylar till lotteri, auktion och loppis och så förstås att så många besökare dyker upp för att shoppa loss. Tack vare alla ideella arbetsinsatser tjänar föreningen in ca 100 000 kr på Nämdödagen. Pengar som går till underhåll och nyinvesteringar till Hembygdsgården.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)