Statistik o Dagbok 2012

u = antal utlånade böcker (inkl omlån)

b = antal biblioteksbesökare

76u; 8b

2012-03-26

Omlånen är i snitt 25 st barn/ungdom och 50 st vuxen = 75 omlån varje vecka t o m mars månad. Fr o m april gör vi ett nytt snitt.

Dagens utlån: 1 st vuxenbok

Första måndagmorgonen med sommartiden startade i frostkyla! Men solen sken och det var lugnt och fint på sjön så vartefter timmarna gått, och biblobesökarna anlänt, har temperaturen stigit. Wilma bjöd på vidunderligt god rotfruktssoppa som innehöll övervintrade morötter, palsternackor, kålrot, potatis, lök och purjo. Allt direkt från landet nu när det går att gräva i backen igen! Till det hembakat multibröd (fem sorters mjöl och lite morot) med brie och romansallad till pålägg. Och så en minst lika god hembakad kaka till kaffet som Doris hade bakat. 

I morse delades vårnumret av Nämdö Nu ut i Nämdö hembygdsförenings medlemmars P-lådor. Och så skickades ett lass tidningar iväg med posten till medlemmarna på fastlandet.

Nu är det dessutom gott om vårtecken. Tussilago, blåsippa, snödroppar och en liten styvmorsviol står på biblabordet i ett shotglas. Alla kalvar har fötts klart på Östanviks gård, 6 tjurkalvar och två kvigor med namn på Strindbergstema; August, Siri, Gusten, Arvid Falk, Julie, Norman, Olle Montanus och sist ut blev Carlsson. Nu har lammen börjat titta ut också. Blir ca 120 till antalet när det är klart men det är lite för många för att få Strindbergsnamn.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)