Statistik o Dagbok 2019

Förklaring: Io = inkl omlån, Bu= barn/ungdomutlån, Vu = vuxenutlån, Be = antal besökare

Statistik 2019, Nämdö bibliotek


 

Io:94, Bu:31, Vu:16, Be:126

2019-07-29

Omlånen är i snitt, efter omräkning 18 februari 2013, 13 st barn/ungdom och 34 st vuxen = 47 omlån varje vecka.

Soligt, varmt och lugnet efter Nämdödagen.

Resten av vecka 31, under eftermiddagarnas öppettid, är detta noterat:

Bu:18, Vu:14, Be:110, summerat till statistiken

V.31, en vecka i kulturens tecken:

Måndag 29 augusti

  • Bibbla kl 11-16 och Skärgårdsmuseet kl 13-16 (som vanligt men likafullt kulturellt)

Tisdag 30 augusti (besök av Värmdö kommuns bibliotekarie samt orgelkonsert i Nämdö kyrka)

  • Besök av bibliotekarie Mari Vogel som jobbar i Runda Huset (biblioteket i Gustavsberg). Maria tar hand om våra önskelistor och beställer böckerna vi vill ha. Det blev till att börja med en visning av ön och dagen bjöd på en fin cykeltur från Östanviks brygga och som så småningom skulle avslutas på Sands brygga. På Östanviks gård träffade vi Stina på gårdsbutiken och vi fick med oss färska ingredienser till den tänkta lunchomeletten (bland annat Målla som tidigare mest var känd som ogräs (Svinmålla) men som nu kommit in i finrummet (både nyttig och god). Vidare på väg söderut gjorde vi två korta avstickare, först kika på de mobila hönshusen och sen till kyrkoruinen på Kyrknäset. Därefter hade vi turen att tajma Sanna Räsänen när hon var på väg in i Nämdö kyrka för att öva inför kvällens orgelkonsert. På Guns Livs i Solvik shoppade vi den goda blåbärsdrickan på bag-in-box från Värmdö musteri. Vid tolvtiden var vi så framme i Nämdö skola för att fixa till lunchen. Vi hann knappt äta klart förrän bibblabesökare började samlas utanför på skolgården och det var dags att öppna bibblan för eftermiddagens obemannade öppettid som för dagen alltså bjöd på bemanning. Och det av en riktig bibliotekarie! Vid 15-tiden tog vi ett brejk för fika på Skärgårdsmuseet i Gamla skolan (med sin intressanta överlevnadshistoria som vi oförhappandes fick presenterat av några museibesökare). Vi avslutade dagen på bibblan igen med lita jobbmejlande var och en för sig och några eftersläntrare kunde hänga på bibblan på övertid. Strax efter kl 18 var så dagens rundtur på Nämdö över. Maria tog Madam till Stavsnäs och undertecknad skyndade till Solvik för en pizza i Solviksbageriet före kvällens orgelkonsert i Nämdö kyrka. En kul och bra dag på Nämdö hälsar Nilla, bibblaansvarig.

Onsdag 31 augusti

  • Denna dag flyttar bibblans Rysshärjningsutställning (rollupsen) till hembygdsgården inför kvällens föredrag "Rysshärjningarna i skärgården". Det är Gunnar Lind, författare till den nyss utgivna Brända hemman, som när det var dags kl 17 fick en fullsatt hembygdsgård (ca 70 personer) att berätta om den dramatiska historien när så gott som hela skärgården brändes ned av ryssarna för exakt 300 år sen. Ett mycket uppskattat föredrag med en givande frågestund efteråt och med intressanta inlägg av vår egen historiker på ön, Kalle Kjellman.

Torsdag 1 augusti

  • Filmtajm i Nämdö Hembygdsgård. Dokumentären "Sivan-Divan" om sångerskan Siv Wennberg visades i samarbete med Tempo Dokumentär Filmfestival. En bråkdel mot gårdagens besökstopp. Men de som kom gillade filmen och det bestämdes att memoren "Jag sjunger ut! Ett dramatiskt sångarliv" skulle köpas in till biblioteket.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)