Nämdökören på resa i Ålands skärgård 2009

Program: Torsdag

2009-09-17

Kl 08.00 Frukost i Allsångshuset, utan allsång dock.

Frukost

Kajsa, Uffe, vår frukostvärdinna och Inga med kepsen bakochfram.

Kl 09.00 Avgång! Bensträckare till och på Kastellholms slott där vi blev guidade av en glad liten dam som kunde den svenska historien ur ett Ålandsperspektiv på sina fem fingrar.

Kastellholm Guid

Kl 12.00 Färjan Alfågeln avgår från Hummelvik, lunch ombord (inte så god, fråga Annika)

Kl 14.10 Ankomst Lappo som är en av de ostligaste öarna

Kl 14.30 Incheckning på Pellas gästhem som visar sig vara nydesignat och jättefint (bastu finns i två av lägenhetsrummen, jippi)

Promenad, myspys, fria aktiviteter (som exempelvis höstmötesprotokollskrivande för reseledare II som blev vald till mötessekreterare på Nämdö Hembygdsförenings höstmöte, söndagen innan vi åkte)

En timmes körövning hann vi också med.

Kl 18.00 Middag på ungdomsföreningens(!) bygdegård. Tiina på Pellas som sett till att svärmor kokat en goood fisksoppa med gott mörkt bröd till, berättar att det på ön Lappo bor 50 personer. I ungdomsföreningen kommer man med som liten och sen är man alltid medlem. De flesta transporterar sig med bil eftersom bilfärjetrafiken är så väl utbyggd på Åland. För en Lappo-bo tar det lika lång (kort) tid med bilfärjor till Mariehamn som till Åbo i Finland.
Till efterrätt fick vi sen ålandspannkaka med sylt, mums. Sen bar det av tillbaks till gästhemmet och bastuarna innan det var dags för sängen.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)