Nämdökören på resa i Ålands skärgård 2009

Program: Söndag

2009-09-20

Kl 06.30 Färjan avgår från Kökar. Alla ska vara ombord på bussen i kolmörkret med packning, instrument och smörgåspaket, som hotellet gjort iordning, kl 06.00! Ombord på färjan Skiftet visar det sig att kaffeserveringen öppnar först kl 08.00! Så det blir till att dricka vatten till frukostmackan och vackert vänta med kaffet.

Kl 09.00 Ankomst Långnäs på fasta Åland. Vi är i Mariehamn i god tid där vi sprider ut oss på olika promenadstråk innan det är dags för samling vid färjeläget.

Kl 12.00 (finsk tid) Rosella avgår från Mariehamn. Vi känner oss som rutinerade färjeresenärer när vi nästan är först i kön till buffén och som öppnar ganska omgående. Nu äts och dricks det hejdlöst i drygt en timme. Sen blir det en sväng i taxfree och en stund på ett varmt och soligt akterdäck genom norra skärgården innan vi är hemma i Sverige igen.

Kl 13.15 (svensk tid) Ankomst Kapellskär. In i bussen för sista gången. Lotten som slitit med bokningar på alla färjor och en massa annat som en reseledare måste vara beredd på avtackas med en flaska Appleaud från Tjudö vingård. Sen blir det köbildning redan på Rådmansö som visar sig bero på en bilolycka. Inget allvarligt, dock. Stadsborna Uffe, Mia och Gunilla B blir avsläppta vid Nacka stn. Monica hoppar av vid Ålstäket där Janne och vofsingen tar emot och här kommer Ronja på bussen också. Nu pilar vi i ilfart mot Djurö där Yvonnes man står redo för att köra Elisabeth till Sollenkroka så hon hinner med fyrabåten. Vi som inte har förtidsröstat i kyrkovalet springer in på Klockargården och avlägger våra röster innan vi slutligen far till Stavsnäs för att packa ur bussen och säga hejdå till våra chaufförer. Lotten har egen båt i Stavsnäs och far på scoutträff på Djurö, puh!

Kl 16.35 Hemfärd från Stavsnäs med Madam på baklängestur via Björkvik. Ombord på Madam är det först bara vi i kören (nämligen Annika, Inga, Märta, Kajsa och Ronja, Stina, Erland och Nilla) så vi passar på att öva på några låtar till Jakobs dop om en liten vecka. Erland spelar dragspel till. Några få resenärer kliver på i Björkvik och blir ofrivilliga åhörare.
Fadäs I: Alla, inkl Annika, tror nu att Annika ska av på Sunnansund (Uvö) men i sista stund kommer Annika på att hon hade tagit egen båt till Sand och sen parkerat båten hos Inga på Wästeräng (Nämdö) så det blir till att kliva av i Bunkvik istället.

Ca kl 18.00 Hemma på Nämdö igen. Trötta men mycket nöjda med resan. Det fanns ingen tid att skriva dagbok på nätet under resan. Det fylls i så här i efterhand... vartefter orken och minnet tillåter.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)