Statistik - Besöksfrekvens - (mån)Dagbok 2008

Alla helgons dag

2008-11-01

En frostigt kall morgon blev till en fantastiskt solig och vindstilla, vacker höstdag och ett femtiotal kyrkobesökare slöt upp till minnesgudstjänsten i Nämdö kyrka. Nämdökören sjöng under ledning av Elisabeth Ringbom på orgel och ackompanjerades av Erland Wennerberg på kontrabas. Möjaprästen Olle Sjöholm läste dagens texter och fyllde dessutom på i kören med sin tjusiga tenorstämma. 

Kören framförde två musikstycken av modernare snitt komponerade av Py Bäckman nämligen Koppången och Där är tiden inte viktig.

Kören sjöng också Jerusalem Guds helgons stad och finstämda Psalm 755 Vila i mig. Så blev det gamla trotjänare som Bred dina vida vingar, och tillsammans med församlingen sjöng kören i stämmor O hur saligt att få vandra och Härlig är jorden. Övriga psalmer som föramling och kör sjöng unisont var Psalm 169B: I himmelen, i himmelen och Psalm 256: Var inte rädd.

Efter väl förrättat värv blev det en fin båttur hem till Möja för Olle och Elisabeth.  

 

På kvällen var det dags för månadens pub i Hembygdsgården. Ett strömavbrott höll på att sinka fam Horngrens meny som bestod av Alkläppens fiskpinnar (fritterad abborre) med pressad potatis. Strömmen kom tillbaka i tid för puben men det var inte full styrka på elen, lysrörsarmaturerna orkade inte tända upp vilket inte gjorde så mycket när man ändå ville ha mysbelysning med tända ljus. Då var det betydligt värre för potatiskoket! Felanmälan till Vattenfall gjordes och servicepersonal hörde flera gånger av sig under kvällen för att lokalisera felet. Så småningom fick de fart på elen och Anne, Klas, Malin, Lotta och Jenny som jobbade järnet i köket kunde pusta ut efter att alla pubbesökare, ca 70 stycken, fick sin pressade potatis till Alkäppens godaste fiskpinnar. Superlyckad pub i Alla helgonsmörkret med en stjärnklar himmel som lös upp hemfärden. Tack till gänget på Alkläppen som fixade så god mat och tack också till Vattenfalls servicepersonal som såg till att vi fick strömmen tillbaka i tid. Alla öar var inte lika lyckligt lottade som Nämdö. På Aspö och Ladholmen hade man fortfarande driftstörningar under kvällen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)