Statistik - Besöksfrekvens - (mån)Dagbok 2008

Luciahögtid

2008-12-13

Ca 45 personer - både bofasta, deltidsboende, anhöriga - slöt upp i Nämdö kyrka för att sjunga tillsammans med Nämdökören, ledd av Elisabeth Ringbom på piano och orgel och Erland Wennerberg på bas.

Veronica Lindgren predikade och samlade barnen vid krubban - som Annika Wallin, vår kyrkovaktmästare, dekorerat med mossor och annat fint från skog och mark. Men allraförst bjöds vi på ett jättefint Luciatåg av syskonparen Ronja och Albin, Kajsa och Gustav, Tyra och Arvid. 

Det var mycket sång och flera trotjänare hördes som "Nu tändas tusen juleljus" och "Gläns över sjö och strand" men även lite nyare sånger som "Vinterpsalm" - med finstämda skärgårdstoner. Avslutningen blev magnifik då kören sjöng "O helga natt" och hela församlingen fick klämma i med refrängen.

Elisabeth, vår organist och körledare, avtackades för det gångna året med en låda av öns goda (mest av livsmedelskaraktär, exempelvis färska grönsaker). Utan vår klippa Elisabeth, ingen Nämdökör och nästa år, förkunnades det, firar kören 10-årsjubileum!

Efter kyrkan bjöds alla på ärtsoppa och kaffe med dopp i Hembygdsgården. Ett litet jullotteri med fina vinster hanns med också! 

Luciaframträdandet anno 2008 (i bakgrunden skymtar Nämdökören)Foto: Inger Erikson

 

Uppvärmning under ledning av vår körledare Elisabeth längst till vänster (på bilden öronmassage, om någon undrar)Foto: Camilla Strandman

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)