Statistik o Dagbok 2010

Bokbåten 79u; 5b

2010-10-07

3 backar böcker till biblo.

79 utlån i anslutning till biblo, ytterligare 33 titlar privat, på 5 besökare.

 

På bokbåtens dagbok på nätet kan man läsa följande om Nämdöbesöket:

"Häftig blåst när vi lämnade Sandhamn, men det utlovad regnet kom inte förrän efter kl 4. Tack för det. Liten omväg för att undvika de häftigaste vågorna.
Nämndö (stavningen? Nillas kommentar) kl 9.45. Ingen kom ner från bibblan, men vi lyckades ändå samla ihop titlar och beställda böcker, som lämnades på ön."

 

En personlig kommentar:

Varför nämner man inte oss som faktiskt var där, och varför förutsätter man att ingen av oss var från bibblan? Jag hade kört ner bokbåtsböckerna med postmoppen tidigare på morgonen, bokbåten kommer till Sand precis när det är postsortering/utkörning.  Doris, som skulle hämta sin egna beställning, var ombedd att se till att böckerna kom ombord-vilket hon gjorde. Sammanlagt var vi 5 besökare på båten under den trekvart den låg förtöjd vid Sands brygga. Det lånades böcker privat, till Nämdö bibliotek och vi tog emot de beställda böckerna och såg till att de kom upp till biblo. Enligt dagboken ser det ut som inget av detta ägde rum?

Nämdö bibliotek bemannas numera med idella krafter, öbor som alltså har sin dagliga försörjning med annat. Biblioteket är alltid öppet måndagförmiddag året om. Denna torsdag kom det mycket annat (jobb) emellan + att ordinarie postvända tog lite extra tid som den kan göra ibland. Ändå hade vi som ansvarar för biblioteksverksamheten på Nämdö fixat det som var nödvändigt gällande låneböckerna och bokkorten.

Besökstatistiken på Bokbåtens nämdöbesök brukar ligga på 3-6 personer. Många av de som i Nämdöområdet höggjutt protesterade när Bokbåtsturnén för några år sen med all rätt ifrågasattes syns aldrig till när Bokbåten kommer. En fördel kan jag dock se med Bokbåten och det är att personalen är mycket trevlig och gör ett bra jobb när det gäller att plocka fram beställningar och jag uppmanar alla, så länge Bokbåten finns kvar, att passa på att beställa böcker man gärna vill läsa som är svåra att få tag på och som inte längre finns i handeln.

Nilla (postis och ideellt arbetande biblioteksarbetare)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)