Statistik o Dagbok 2009

Bokbåten 92u; 3b

2009-04-23

3 besökare + 3 beställare

M/S Karl-Johan har gett upp (kan det bero på Sjöfartsverkets hårda regeltolkningar?) och är ersatt av gamla sköna M/S Tranan. Solen sken och vattnet var blankt när M/S Tranan lugnt och fint gled in till Sands brygga. 

Flera glada bibliotikarier stod glatt till buds med roliga tips, råd och dåd. Synd att så få har möjlighet att komma. Inte så konstigt förstås, en torsdagsförmiddag är ju de flesta på jobbet och "våra" barn i skolan på andra öar. Bra då att vi fortfarande har ett bibliotek på Nämdö som i ett halvår har lånat två proppfulla backar med barn- och ungdomsböcker, romaner, deckare och fackböcker av skilda slag. Välkomna att botanisera.

Till biblioteket fick vi en present:
Boklåda Bokbuss Bokbåt Fyra decennier länsbibliotek i Stockholms län (1990)
av Elise Adelsköld, Ulla Stahre och Lars G. Andersson

Nyhet i år var böcker inslagna i presentpapper med etiketten: Vågar du? Ja, Jag vågar låna! Överraskningspaket att öppna hemma

Nilla vågade låna. I paketet fanns boken De behövande av Maria Küchen. Så här börjar baksidestexten: En ung kvinna flyttar med sitt nyfödda barn från Stockholms förorter till en skärgårdsö. Hon söker ett annat liv och finner styrka i sin självvalda ensamhet. 

På kvällen bjöd Djurö, Möja och Nämdö församling på föredrag i Djurö skola. Anders Carlberg (grundare av Fryshuset) pratade drömtydning och hur barn och ungdomars uppväxt på olika sätt påverkas av de vuxnas alkoholberoende under förra seklet fram till nu. Nilla, Inga och Kajsa med lilla Jakob var där och lyssnade och passade också på att köpa in några intressanta böcker till biblioteket. Se nya böcker.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)